Raceportræt

Chelines Danish Cookie - WHOOPIE

Dværgschnauzeren stammer fra Tyskland og er oprindelig en gård-og rottehund. Den blev brugt til at holde rottebestanden nede og til at sørge for at advare husets beboere om besøg. I dag er den en populær familie- og selskabshund.

Fysik

Dværgschnauzeren er en kvadratisk hund og måler 30-35 cm i skulderhøjde og vejer 7-9 kg. Dens karakteristiske udtryk med skæg og øjenbryn gør den let genkendelig. Den findes i fire farvevarianter peber/salt, sort/sølv, sort og hvid. Det er en trimmehund, det vil sige at pelsen er ru og den skal trimmes 2-4 gange om året hos en professionen trimmer. Udover det skal du regne med pelspleje et par gange om ugen, for at kunne holde pelsen i form. Til gengæld har du så en hund, der ikke fælder.

Mentalitet

En dværgschnauzer er den perfekte hund til den aktive familie, den elsker at være midtpunkt og deltage i familiens gøremål. Det er en hund med stor selvværd og den har derfor brug for en konsekvent men kærlig opdragelse. Den er lydhør og nem at opdrage. Du vil erfare at den er hurtig til indlæring, men ikke meget for alt for mange gentagelser – variation skal der til, for at den ikke skal kede sig.

Dværgschnauzeren er glad og udadvendt hund med masser af gå-på-mod. Den er meget social og god til omgås andre hunde. Som gårdhund ligger den i dens natur at være åbenmundet og give lyd, men det kan holdes i ave, hvis man er opmærksom på det helt fra hvalpestadiet.